PROJECTS

The Nest

The client saw a need for accommodation In Gundaroo for the niche market of weddings, peaceful weekends or celebrations. Having purchased the 1840m2 land with an existing historic listed heritage cottage and a supermarket on the site next door, the aim was to include 5 newly built self-contained villas and an Admin Building to complement them. The admin building is where guests can check in and has a well sized retail area included. The Honeymoon Suite, 2 ground floor duplex and 2 loft duplexes are also included. One of the Duplexes has also been designed as an accessible unit and signed off by the DDA. In addition to the buildings, we had to design an Economax Environmental wastewater system on site. Rainwater tanks were also included for each.

read more
Lawton Ave

Lawton Ave

Situated in a Blue Chip area and surrounded by existing Heritage Buildings, we had to ensure this building had a new lease of life while retaining its Heritage appeal. The before and after images show the value of retaining heritage while also adding a modernised living arrangement. With the existing double hipped roof, we ensured the new roof was well drained and had plenty of downpipes to allow for the water to escape. The site was North to the street and the existing rear extension was dark and unappealing. By creating an outdoor area between the old and new and moving the new building to the eastern boundary we were able to let more Northern light in.

Richardson Richness

Richardson Richness

Situated on a hill in Lorne overlooking stunning views of the Southern Ocean, this tired building needed a little love and care.
Converting the garage and rumpus into a bedroom and living area, enlarging windows to capture the views and providing a raked outdoor cover to the deck, makes this house perfect for the lifestyle that Lorne promotes. This also allowed for the outdoor living to be used more as the new roof provided shelter from the southerly winds and rain. Adding a carport to the front also allows for the clients to reach the entrance without getting wet.

Kilgour Cuteness

Kilgour Cuteness

This Project started out as a redesign of an existing run down Elevated home in Stuart Park, Darwin. The client loved the location but was not overly attached to the existing house. Darwin’s elevated houses were built after the cyclone and were cut and pasted to each site to help with house shortages. No real thought was used to ensure the best of the site’s orientation. After realising we were not going to get the best from using the existing residence we decided to start from scratch. I don’t like to waste such a building but they were able to relocate it and sell it to help with the build costs.

Cerberus Creation

Cerberus Creation

This site was a large 1000m2 allotment. It had BushFire Overlay and a Covenant to adhere to. The clients also wanted to allow for a future pool and storage shed. They really liked the large open living and the flat roof look. And had plenty of Pinterest images to show their style.

Tight Squeeze

Tight Squeeze

Central to this challenge was the creation of airflow and light on a tightly constrained block of land. The area of the site was only 321m2. It had an easement of 160mm each side and a 4m easement for the frontage.

Beatrice Beauty

Beatrice Beauty

This Project started out as a redesign of an existing run down Elevated home in Stuart Park, Darwin. The client loved the location but was not overly attached to the existing house.